csillag   csillag csillag   csillag csillag   csillag csillag   csillag csillag   csillag
csillag   csillag csillag csillag csillag csillag   csillag
csillag       csillag   csillag
Karácsony - Zsozírisz
Karácsony - Zsozírisz

HOZZÁVALÓK
Karácsony - Zsozírisz

4,5 dl házi pálinka, 0,5 dl méz, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, citromhéj

ELKÉSZÍTÉS
Karácsony - Zsozírisz

A mézes pálinkát Karácsony előtt két héttel elkészítjük.
Az ízlés szerint fűszerezett, mézzel kevert pálinkát sötét, hűvös helyen tároljuk és 2-3 naponta összerázzuk.
Fogyasztás előtt finomszövésű vászonanyagon átszűrjük és a stílusnak megfelelő üvegbe töltjük.
A karácsonyi vacsora előtt kiváló, hangulatos és kellemesen könnyű étvágygerjesztő ital.

Karácsony - Zsozírisz
Karácsony - Zsozírisz

Karácsony - Zsozírisz

HOZZÁVALÓK
Karácsony - Zsozírisz

1,2 liter almabor vagy almalé, 1 db fahéj rúd, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió, 0,5 dl méz,
3 evőkanál friss citromlé, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 4,5 dl cukrozatlan ananászlé, fahéjrudak

ELKÉSZÍTÉS
Karácsony - Zsozírisz

Egy nagy fazékban felforraljuk az almabort (almalevet) egy fahéjrúddal, majd takarékra tesszük a lángot.
Lefedjük és még 5 percig főzzük. Levesszük a fedőt és a fahéjrudak kivételével hozzáadjuk az alapanyagokat,
majd további 5 percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk és mindenki kap hozzá egy fahéjrudat is,
hogy azzal kevergesse az italát. A fenti alapanyagmennyiségből kb. 16 (kb. 1dl-es) adag készíthető el.
Alkoholmentes (szűrt almalével) változata finom ital gyermekeknek is.

Karácsony - Zsozírisz
Karácsony - Zsozírisz

Karácsony - Zsozírisz

HOZZÁVALÓK
Karácsony - Zsozírisz

1 liter vörösbor, 2 dl szesz, 2 dl rum, 40-50 dkg cukor, 2 csomag vanília

ELKÉSZÍTÉS
Karácsony - Zsozírisz

A cukrot egy kis borral felforraljuk és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A bor édességétől vagy ízlésünktől függően adagoljuk hozzá a cukrot.

Karácsony - Zsozírisz
Karácsony - Zsozírisz

Karácsony - Zsozírisz

HOZZÁVALÓK
Karácsony - Zsozírisz

5 dl sör, 2,5 dl szesz, 3 csomag vanília, 2,5 dl cukor (kb. 30 dkg)

ELKÉSZÍTÉS
Karácsony - Zsozírisz

A sört, a szeszt és a vaníliát betöltjük egy 1 literes üvegbe és az üveget teletöltjük cukorral,
ledugaszoljuk és hűvös helyen állni hagyjuk 3-4 hétig, amíg a cukor elolvad. Naponta felrázzuk.
Különlegesen finom ízű likőr. Tipp: a cukrot felolvaszthatjuk egy kis sörben is és úgy adjuk az italhoz.
Így hamarabb elkészül, másnap fogyasztható is, de minél többet áll, annál finomabb.

Karácsony - Zsozírisz
Karácsony - Zsozírisz

Karácsony - Zsozírisz

HOZZÁVALÓK
Karácsony - Zsozírisz

6 tojás sárgája, 25 dkg cukor, 5 dl forralt tej, 2,5 dl szesz, 2 csomag vanília, 1 dl rum vagy konyak

ELKÉSZÍTÉS
Karácsony - Zsozírisz

A tojássárgákat jól kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a hideg tejet, a szeszt, a vaníliát, a rumot vagy konyakot.
Üvegbe töltjük, 2 hétig érleljük.

Karácsony - Zsozírisz
Karácsony - Zsozírisz

Karácsony - Zsozírisz

HOZZÁVALÓK
Karácsony - Zsozírisz

whisky, feketekávé, porcukor, tejszínhab

ELKÉSZÍTÉS
Karácsony - Zsozírisz

Nagy whiskys pohár aljára egy-egy csapott evőkanál porcukrot teszünk, erre kétujjnyi whiskyt töltünk.
Ráöntünk poharanként egy-egy deci erős, forró feketekávét. Végül mindegyik pohár tetejére egy-egy evőkanál
édes tejszínhab kerül. Megkeverni nem szabad, a tejszín magától beleolvad a különleges zamatú italba.

Karácsony - Zsozírisz
Karácsony - Zsozírisz

Karácsony - Zsozírisz
Zsozirisz.hu Zsozirisz.hu

Zsozirisz - Karácsony Zsozírisz - Karácsony Zsozírisz - Karácsony
ZENEHALLGATÁS

Copyright ZSOZÍRISZ.HU   2005
Minden jog fenntartva!   ZSOZÍRISZ®